Favoriete transfer #4: Koen Casteels

WOENSDAG, 18 JANUARI 2017, 11:52 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - WEBSITE Casteels is één van die lastige dossiers die maar blijven aanslepen. Haalt Anderlecht de voormalige doelman van Genk alsnog binnen?

Naam:Koen Casteels
Huidige club:Wolfsburg
Positie:Doelman
Leeftijd:24
Nationaliteit: Belg
Marktwaarde *: 3.000.000 euro

Geschiedenis:Casteels ruilde op zijn tiende de jeugd van KAC Betekom voor die van Racing Genk. In Limburg belandde hij in juli 2009 in de A-kern, maar stuitte hij op de ongenaakbare Thibaut Courtois. Net wanneer hij zijn kans leek te gaan krijgen, verkaste Casteels naar het Duitse Hoffenheim. In drie en een half seizoen kwam hij er niet verder dan 43 wedstrijden en vijf clean sheets. Hij ruilde Hoffenheim voor Wolfsburg, dat hem meteen voor zes maanden uitleende aan Werder Bremen. In Bremen speelde hij zeven wedstrijden. Terug bij Wolfsburg speelde hij de eerste drie competitiewedstrijden, maar zat hij nadien tot februari op de bank. Van februari 2015 tot oktober 2016 behield hij zijn basisplaats, maar de laatste acht duels moest hij zijn plek onder de lat opnieuw afstaan aan Diego Benaglio. Casteels zoekt nu dus naar een oplossing, maar lijkt hoger te mikken dan Anderlecht en de Belgische competitie.

Profiel: Met zijn 1m97 is Casteels een reus tussen de palen. 66 wedstrijden op het Duitse niveau maken hem misschien nog niet tot de meest ervaren doelman, maar hij heeft wel het voordeel dat hij Belg is en de Belgische competitie wat kent. Als Isaac Thelin Jorn Vancamp van het wedstrijdblad houdt en een nieuwe buitenlandse keeper Davy Roef uit de achttien verdringt, komt het aantal (voetbal)Belgen sowieso weer in het gedrang. Daarnaast is ook Adrien Trebel (fransman) niet gehaald om op de tribune te zitten. Een extra Belg zou dus sowieso een voordeel zijn.

Haalbaarheid: De zaak-Casteels wordt sowieso niet eenvoudig. De kans dat het voor eind januari en kannen en kruiken is lijkt klein. Bovendien zal het dan wellicht ook zonder aankoopoptie zijn.

Prioritair?Over de noodzaak van een nieuwe doelman zijn de meningen erg verdeeld. Feit is wel dat een hele maand naar een nieuwe doelman speuren (Ryan, Sels, Casteels, Sigiru, …) nefast is voor het vertrouwen van Frank Boeckx.

Conclusie: De kans dat er nog een extra doelman komt is groot, maar van welk kaliber die zal zijn, blijft een groot vraagteken.

Morgen:een centrale verdediger die al verschillende transferperiodes aan paars-wit wordt gelinkt.

* Volgens transfermarkt.de 
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.