100.000 euro boete voor Deschacht en zijn broer

DONDERDAG, 19 JANUARI 2017, 07:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De Kansspelcommissie heeft een boete van 100.000 euro gevraagd voor Olivier Deschacht. Ook zijn broer met dit bedrag ophoesten. Het zijn de hoogste boetes ooit voor gokkende sporters. Vooral voor broer Xavier komt dit hard aan. "Hij verdient amper 2.000 euro per maand."

Oostende-speler Knowledge Musona moest enkele maanden geleden amper 3.000 euro boete betalen, maar volgens de Kansspelcommissie is dit dossier veel ernstiger. Het feit dat er vanaf Deschacht zijn account gegokt werd op wedstrijden waarin hij zelf meespeelde, worden hem zwaar aangerekend.

Officieel wil Deschacht niet reageren, maar Het Nieuwsblad vernam in zijn enthourage dat de verdediger beroep zal aantekenen. Men spreekt van een "lachwekkend hoog bedrag". "100.000 euro voor weddenschap met hoogstens 200 euro inzet en waarbij amper iets gewonnen werd? Kom nou."

Met een salaris van ongeveer één miljoen euro per jaar, is de boete voor Deschacht zwaar, maar niet onoverkomelijk. Voor broer Xavier ligt dat anders en het is vooral voor hem dat Deschacht het erg vindt. "Die verdient maar om en bij de 2.000 euro per maand", zo klinkt het. 

Volgende maand kunnen Olivier en Xavier zich verdedigen, schriftelijk of mondeling. Daarna volgt de definitieve boete. Over een sportieve sanctie spreekt de Kansspelcommissie zich niet uit. Dat kunnen de voetbalbond en Anderlecht nadien eventueel doen.



anderlecht-online forum