Favoriete transfer #3: Nicolas Lombaerts

DONDERDAG, 19 JANUARI 2017, 11:42 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - WEBSITE Januari 2016 is een zoveelste seizoen van de soap rond Lombaerts. Momenteel is de wederzijdse interesse wat gaan liggen, maar net zo goed kan die straks weer hoog oplaaien. 
 

Naam:Nicolas Lombaerts
Huidige club: Zenit Sint-Petersburg
Positie:Centrale verdediger / linksachter
Leeftijd:31
Nationaliteit:Belg
Marktwaarde *:2.500.000

Geschiedenis:Lombaerts ruilde in de zomer van 2004 de jeugd van Club Brugge voor de A-kern van AA Gent. Bij de Oost-Vlamingen speelde hij 93 wedstrijden in drie seizoenen, waarna Zenit vier miljoen euro op tafel legde om hem binnen te halen.
In Rusland moest hij het de eerste drie seizoenen samengeteld nog stellen met dertig competitiewedstrijden, maar was hij de vijf daaropvolgende jaren wel onbetwiste titularis.
Op het einde van vorig seizoen verdween hij uit beeld, dit seizoen beperkten zijn speelminuten zich voornamelijk tot de Europa League.

Profiel: Lombaerts is een degelijke en sterke, linksvoetige centrale verdediger met een behoorlijke pass in de voeten. Net als Koen Casteels heeft Lombaerts het voordeel Belg te zijn.

Haalbaarheid: Het loon van Lombaerts zal sowieso hoog liggen, maar dat weet Anderlecht al een hele tijd. De dagelijks fluctuerende transferprijs die Zenit vraagt, zal een groter struikelblok zijn. 

Prioritair?De paars-witte aanhang schreeuwt al een eeuwigheid om een vervanger voor Bram Nuytinck. De Nederlander kan wel uitvoetballen, maar lijkt het al jaren niet meer te durven. Hij speelt liever op safe door ballen in de tribune te rammen.
Hoewel Nuytinck en Kara Mbodj de afgelopen maanden op hoog niveau acteerden, moet Anderlecht toch stilaan een keuze maken. Gaat het voor een linksvoetige topper als Lombaerts, of gaat het verder met Nuytinck en Olivier Deschacht?  

Conclusie:Het zou ons niets verbazen mocht de soap over onze centrale verdediging andermaal een cliffhanger krijgen op 29 en 30 januari.
Wat ons betreft mogen Nuytinck en Deschacht ondanks alles de voorkeur krijgen op een nieuwe en wellicht geleende buitenlandse derderangsspeler, maar zou een speler van het kaliber-Lombaerts weldegelijk een serieuze meerwaarde bieden.

Morgen: Een offensieve speler uit de Nederlandse competitie.

* Volgens transfermarkt.de 
 



anderlecht-online forum