Ghelamco komt maar niet tot een akkoord met Anderlecht

VRIJDAG, 20 JANUARI 2017, 08:41 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Het Eurostadion, voor er ook nog maar één steen gelegd is, of één werkzaamheid gestart, blijft het botsen tegen bezwaarschriften en tegenkantingen. Daarbovenop lijkt Ghelamco maar geen akkoord te vinden met RSC Anderlecht over de huur van het stadion. De vraag is: wil Anderlecht überhaupt nog spelen in het Eurostadion.

Het Laatste Nieuwszou uit betrouwbare bronnen, dicht bij het stadiondossier, vernomen hebben dat het water tussen bouwheer Ghelamco en huurder Anderlecht, alleen maar dieper wordt. Het lijkt er zelfs op dat een definitieve breuk tussen beide partijen onafwendbaar is. Het komt zelfs niet meer tot echte onderhandelingen tussen beide partijen. De communicatie verloopt hoofdzakelijk nog via advocaten en officiële briefwisseling.

Anderlecht wilde niet reageren maar Ghelamco, bij monde van bestuurder Philip Neyt, reageerde wel: "Helemaal stilgevallen zijn de onderhandelingen niet, we hadden vorige week nog een vergadering met alle partijen." Alleen bracht die niet veel zoden aan de dijk en groeiden beide partijen nog verder uit mekaar.

Geen van de twee wil trouwens nog een centimeter toegeven. Ghelamco is van mening dat het met alle verzuchtingen van Anderlecht heeft rekening  heeft gehouden en dat het nu aan de club is om toegevingen te doen: "In onze plannen hebben we zoveel mogelijk rekening gehouden met de opmerkingen van Anderlecht. We hebben zelfs het hele project een redesign gegeven."

Met andere woorden, het dossier over de huurovereenkomst tussen Anderlecht en Ghelamco zit muurvast. En de kans bestaat dus dat paars-wit ervan afziet om in het Eurostadion te gaan spelen. Ondertussen diende Ghelamco wel al de bouwaanvraag in want dat moest binnen de wettelijke termijn gebeuren. 
Wordt ongetwijfeld vervolgd.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.