Broer Deschacht reageert op gokaffaire: "Ik was het"

VRIJDAG, 20 JANUARI 2017, 10:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Voor het eerst sinds het uitbreken van de gokaffaire rond de broers Deschacht reageert één van de twee op het hele verhaal. In Het Nieuwsblad vertelt Xavier dat hij en niet Olivier het was die gokte. "En natuurlijk heeft Oli nooit een match gemanipuleerd."

Xavier Deschacht geeft toe dat hij af en toe een gokje waagde en dit steeds deed via de account van zijn broer. "Puur voor het plezier, niets meer en niets minder", vertelt hij. "Het was niet om geld te verdienen. Ik zag er geen graten in." Dat de Kansspelcommissie hem en broer Olivier nu beiden een boete van 100.000 euro wil opleggen, noemt Xavier "te gek voor woorden".

Het was ook hij die gokte op de bewuste partij tussen Anderlecht en Benfica waarbij broer Olivier 56 minuten meespeelde. "Het was onbewust dat ik ook op die wedstrijd gokte, een stomme samenloop van omstandigheden", aldus Xavier. "Olivier is een voorbeeldprof. Nooit heeft hij een wedstrijd gemanipuleerd. Dat Oli hierdoor in de problemen gekomen is, vind ik heel erg."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.