Favoriete transfer #2: Sam Larsson

VRIJDAG, 20 JANUARI 2017, 11:25 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - WEBSITE Na Charly Musonda en Henry Onyekuru is Sam Larsson de hooggeplaatste offensieve speler in onze top tien van deze winter.

Naam:Sam Larsson
Huidige club:SC Heerenveen
Positie:Flankaanvaller / Centraal aanvallende middenvelder
Leeftijd: 23
Nationaliteit: Zweed
Marktwaarde *: 4.500.000

Geschiedenis: Larsson doorliep de jeugdreeksen van IK Zenith en IFK Göteborg, waar hij in de winter van 2012 werd overgeheveld naar de A-kern. Dat seizoen kwam hij niet verder dan wat bekerwedstrijden en twee korte invalbeurten in de competitie. In de twee daaropvolgende seizoenen speelde hij 47 competitiewedstrijden, waarin hij zes keer scoorde en dertien assists afleverde. In de zomer van 2014 legde Heerenveen anderhalf miljoen euro op tafel om hem naar Nederland te halen. De Zweed kwam op twee en een half seizoen tijd in 71 Eredivisiewedstrijden in actie. Daarin was hij goed voor 21 doelpunten en negentien assists.

Profiel: Larsson speelt het liefst op de linksbuiten, is relatief snel en beschikt over een snedige dribbel en een staalharde vrije trap. Na twee degelijke seizoenen in Zweden en twee en een half sterke seizoenen in Nederland, lijkt de kans op mislukken klein. Bovendien is hij nog altijd maar 23.

Haalbaarheid: Net als Henry Onyekuru is deze jongen een dure vogel. Maar in tegenstelling tot Onyekuru kan Larsson dit seizoen wel al het verschil maken in de play-offs.

Prioritair?Anderlecht beschikt momenteel met Hanni, Stanciu, Chipciu, Acheampong, , Bruno, Capel en in principe ook Najar en Tielemans al over een leger spelers om de drie posities achter Teodorczyck in te vullen. Het lijkt dan ook weinig waarschijnlijk dat paars-wit meer dan vijf miljoen op tafel zal leggen voor versterking in dat compartiment. Wij zien momenteel eerder kwantiteit dan kwaliteit, maar wellicht gaat Anderlecht er van uit dat Stanciu nog zal ontploffen en het verschil maken in de play-offs. .  

Conclusie:Met nog een centrale verdediger en een nieuwe doelman op het verlanglijstje, lijkt de komst van een dure flankaanvaller op dit moment niet aan de orde.

Morgen:de opvolger van Niklas Moisander. En het is opnieuw een centrale verdediger.

* Volgens transfermarkt.de
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.