Favoriete transfer #1: Christian Kabasele​

ZATERDAG, 21 JANUARI 2017, 12:11 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - WEBSITE Christian Kabasele is jullie favoriete transfer deze winter. De verdediger volgt daarmee Alexander Scholz, Sergej Milinkovic-Savic en Niklas Moisander op.

Naam: Christian Kabasele
Huidige club: Watford
Positie: Centrale verdediger
Leeftijd: 25
Nationaliteit: Belg 
Marktwaarde *: 6.000.000

Geschiedenis: Kabasele doorliep de jeugdreeksen van Eupen als aanvaller, waar hij in 2008 in de A-kern belandde. In twee seizoenen kwam hij echter niet verder dan zes wedstrijden in de Belgische tweede klasse. In het seizoen 2010-2011 speelde Eupen in eerste klasse. Kabasele kwam drie wedstrijden voor hen in actie. Na nieuwjaar werd hij aan KV Mechelen verhuurd. Daar speelde hij vier competitiewedstrijden. Die zomer verkocht Eupen hem aan het Bulgaarse Ludogoretz, dat hem vooral als supersub gebruikte. Hoewel hij amper 236 competitieminuten speelde, vond hij wel drie keer de weg naar doel. Na amper een jaar haalde het opnieuw gedegradeerde Eupen hem al terug naar België. Het schoolt hem om tot centrale verdediger. Hij is er twee seizoenen basisspeler in tweede klasse, tot Racing Genk hem transfervrij aantrekt. In Limburg gaat het plots hard voor de in Lubumbashi geboren Belg. Twee seizoenen als basisspeler leveren hem een transfer naar de Premier League op. Watford legde om en bij de zeven miljoen euro op tafel. In Engeland heeft hij het moeilijker. Kabasele maakte nog maar drie keer de negentig minuten vol en lijkt nu op zoek naar een club waar hij meer minuten kan verzamelen.

Profiel: Kabasele is een grote en snelle, rechtsvoetige verdediger. Dat lijkt niet meteen de linksvoetige, voetballende verdediger waar Anderlecht naar op zoek is. Zijn verleden als aanvaller kan echter wel in zijn voordeel spelen. Bovendien vormde hij bij Genk een ijzersterk duo met Kara. Worden ze binnenkort herenigd? Net als Koen Casteels en Nicolas Lombaerts speelt de Belgische nationaliteit in het voordeel van Kabasele. 

Haalbaarheid: Een uitleenbeurt wordt niet eenvoudig, een verhuur met een aankoopoptie nog lastiger. Die optie zal minstens vijf of zes miljoen euro bedragen. Toch is dat bedrag misschien wel haalbaar als Kara zijn sterke eerste seizoenshelft bevestigt en deze zomer een toptransfer maakt. 

Prioritair? Als Anderlecht nog een extra centrale verdediger haalt, lijkt Kabasele net als Lombaerts een prima keuze.

Conclusie: Kabasele zou een prima versterking zijn. Helaas lijkt de kans dat Anderlecht opteert voor een goedkopere, buitenlandse pion erg groot. 

* Volgens transfermarkt.de 

 





anderlecht-online forum