"Stanciu kan revelatie van tweede ronde worden"

MAANDAG, 23 JANUARI 2017, 07:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Bal veroveren, driekwart van het veld oversteken, man uitkappen en heerlijk in de winkelhaak knallen: Nicolae Stanciu scoorde tegen STVV een fenomenaal doelpunt. "Dit was buitengewoon, een typische Stanciu-actie", looft coach René Weiler.

"Ik ben erg blij voor Nico dat hij scoorde", aldus de coach. Dat Stanciu zelf trapte en niet de mee opgerukte Teodorczyk of Bruno aanspeelde, vindt Weiler niet erg. "Ik eis dat counters snel verlopen in plaats van er eindeloos breiwerk van te maken. Mijn spelers mogen maximaal één pass geven, Nico gaf er geen. Hij deed het fantastisch."

Voor de winterstop zat Stanciu twee wedstrijden op de bank. Is het voor hem gemakkelijker nu Hanni er niet bij is? "Het is anders", geeft Weiler toe. "Beiden voelen ze graag de bal aan de voet. Maar ze kunnen samenspelen, dat bewezen ze al. Stanciu is misschien frisser nu, fysiek en mentaal. Hij is al even in België. In het begin van het seizoen kreeg hij amper tijd om zich aan te passen."

Is Stanciu gelanceerd voor een sterk 2017? Bram Nuytinck hoopt van wel. "Op training tovert hij geregeld zo'n doelpunten uit zijn schoenen. Dit zal hem vertrouwen geven. Hij kan de revelatie van de tweede ronde worden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.