U21 verslaan halve Gentse A-ploeg

DINSDAG, 7 FEBRUARI 2017, 07:03 - Garrincha

JEUGD - JEUGD De U21 wonnen gisterenavond met 3-1 tegen AA Gent. Een sterke pretatie aangezien de Buffalo's met maar liefst zeven volwaardige A-kernspelers aan de aftrap kwamen. Vancamp, Kayembe en Doumbia (foto) scoorden voor Anderlecht

Gent begon met Thoelen, Troost-Ekong, Taravel, Birger Verstraete, Rob Schoofs, Saief en Perbet aan de partij. Ook Louis Verstraete en De Smet mochten na de winterstop al starten bij het eerste elftal. Hein Vanhaezebrouck en zijn T2 Bernd Thijs waren beiden aandachtig toeschouwer.

Anderlecht-coach Mohammed Ouahbi moest het doen zonder de vertrokken Faes en ook Delcroix was er niet bij. Hij koos daarom voor drie verdedigers met Bornauw, Cools en Dante. Vooraan startte Kayembe in de basis na zijn doelpunt van vorige week. Dauda zat voor het eerst op de bank.

De partij begon aan een hoog tempo en vooral Kayembe liet zich opmerken. Ook Vancamp en Doumbia kregen kansen. Nadat hij eerst nog een doelpunt afgekeurd zag voor buitenspel, opende Kayembe op het half uur de score. Lang duurde het feestje niet. Perbet, de topschutter van vorig seizoen, maakte al na twee minuten gelijk.

Toch kon Anderlecht met een voorsprong de rust in. Kayembe bediende Vancamp en die zette de 2-1 op het bord. Kort voor het uur stuurde Kayembe Vancamp diep, maar die werd onderuitgehaald en Anderlecht kreeg een strafschp. Doumbia zette hem om (bekijk hier de beelden).

3-1 werd de eindstand. Een mooie overwinning voor de Anderlecht-jongeren tegen hun 'leeftijdsgenoten' van Gent. Vooral Kayembe maakte indruk. De 18-jarige Congolees had een voet in alle drie de doelpunten.

Doelpunten: 30’ Kayembe 1-0, 32’ Perbet 1-1, 39’ Vancamp 2-1, 57' Doumbia 3-1

Anderlecht: Svilar, Morias, Bornauw, Cools, Dante, Amrani, Doumbia (66' Loua), Dewaele, Bernier (79' Corryn), Vancamp (76' Dauda), Kayembe (89' Meddour)

AA Gent begon met: Thoelen, Troost-Ekong, Taravel, L. Verstraete, Razzi, De Smet, R. Schoofs, Saief, Perbet, Abdelali, B. Verstraete