Hanni: "Met Weiler weet je altijd waar je staat"

WOENSDAG, 15 FEBRUARI 2017, 11:01 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Sofiane Hanni en René Weiler hebben mekaar al eens op hun plaats gezet. Al wil de kapitien van paars-wit dat zo niet verwoorden: "Ik heb mijn woorden toen gewoon ongelukkig gekozen". Tussen coach en speler is geen sprake van oneigheid: "Weiler is altijd eerlijk. Je weet waar je bij hem staat, dat apprecieer ik", aldus Hanni.

Hanni kreeg tegen Zulte-Waregem de voorkeur op Nicolae Stanciu: "Dat was een beslissing van de coach hé, ik heb Stanciu niet op de bank gezet", lacht de Algerijn, "Of ik tegen Zenit opnieuw in de basis start ligt aan de trainer. De coach maakt geen onderscheid tussen zijn spelers, iedereen is gelijk voor hem. Trouwens, hij laat mij geregeld verstaan dat hij mij nodig heeft".

In het verleden werd er al eens kritiek geuit door zowel coach al kapitien, al wil Hanni daar geen hetze rond creeëren.
"Ik heb mijn woorden toen gewoon wat onhandig gekozen. Mijn kritiek was niet perse tégen de trainer gericht. Andersom heeft hij mij ook al hard aangepakt, het staat dus 1-1", voegt Hanni er lachend aan toe, "Maar nee, serieus, ik waardeer dat Weiler de waarheid zegt. Daar kan je tenminste iets mee doen en weet je waar je moet aan werken, daar word je als speler van".



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.