Lombaerts: "Anderlecht heeft te lang gewacht"

DONDERDAG, 16 FEBRUARI 2017, 09:59 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Het kan verkeren, voor hetzelfde geld stond Nicolas Lombaerts vanavond op het veld, maar met een truitje van paars-wit. De Rode Duivel geeft meer uitleg rond die afgesprongen transer, en die is simpel: "Anderlecht heeft te lang gewacht om door te drukken".

"Indien Anderlecht van in het begin meer druk had gezet, dat zou het tot een transfer gekomen zijn", zegt Lombaerts in La Dernière Heure, "Herman Van Holsbeeck heeft zijn uiterste best gedaan, ik neem niemand iets kwalijk. Het is geen simpele opdracht om te onderhandelen met de Russen."

Mircea Lucescu, coach van Zenit Sint-Petersburg legt de schuld dan weer bij de makelaar van Lombaerts, die volgens hem de onderhandelingen veel te lang liet aanslepen.
"Maar het is zeker dat Nico komende zomer wel zal vertrekken", zegt Lucescu, "Nico blijft een heel goeie speler maar het wordt ondertussen duidelijk dat zijn wens om te vertrekken mentaal begint door te wegen en dat zie je ook in zijn spel. Het is te hopen dat nu de transfermarkt gesloten is, hij de knop weer kan omdraaien. Dat zou iedereen ten goede komen, zowel Zenit als de Rode Duivels".

Het lijkt dus zeker dat Lombaerts komende zomer, Zenit eindelijk zal kunnen verlaten, al weet je in het voetbal nooit. Waar hij uiteindelijk zal terecht komen blijft een vraagteken.anderlecht-online forum