Acheampong: "Hard gewerkt om terug te keren"

VRIJDAG, 17 FEBRUARI 2017, 07:19 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Mister Europe is back. Frank Acheampong zette gisteren na 6 minuten Anderlecht op weg tegen Zenit, na een fenomenale pass van Nicolae Stanciu. Op het half uur verdubbelde hij de score en gaf paars-wit zo een uitstekende uitgangspositie om richting Zenit Sint-Petersburg te trekken. Van een rentree gesproken.

Het was van december geleden dat Acheampong nog eens voor Anderlecht speelde. Hij behaalde met Ghana immers de halve finales van de Africa Cup. Gisteren besloot René Weiler te roteren en zo kwam de Ghanees terug in de ploeg, en hoe.

"Ik weet tot wat ik in staat ben en probeer dat er ook uit te laten komen. Het was even geleden dat ik het shirt van Anderlecht aantrok. Maar ik heb met mijn snelheid laten zien wat ik kan, dat kan ook doordat ik op mijn beste positie stond", zegt Acheampong. 

Acheampong sukkelt nog altijd met een blessure aan de achterkant van de knie en mocht op het uur gaan rusten: "Ik liep die blessure op tegen Saint-Etienne, maar ik heb heel hard gewerkt om terug te keren. Ik ben dan ook bijzonder fier op wat ik vanavond heb laten zien. Hopelijk helpt het ons naar de volgende ronde. Al is titel nummer 34 nog altijd het belangrijkste, ook daar wil ik de ploeg mee helpen".anderlecht-online forum