"Ghelamco kan ook Union uitnodigen om in Eurostadion te spelen"

ZONDAG, 19 FEBRUARI 2017, 09:44 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht en het Eurostadion, het huwelijk lijkt definief voorbij nadat paars-wit aankondigde dat het niet meer wilde samenwerken met Ghelamco. Volgens sportjournalist Peter Vandenbempt hoeft die scheiding echter niet definief te zijn. Volgens hem zijn het vooral de nieuwe beleidsmensen die van in het begin tegen het Eurostadion waren.

Of de njet van Anderlecht nu écht definief is weet ik niet. Het zijn voor Jo Van Biesbroeck en Alexandre Van Damme die van in het begin al tegen het Eurostadion waren. Wie weet hebben zelf al ideeën om ergens anders te gaan spelen of het huidige stadion uit te breiden", zegt Vandenbempt.

Het argument van Anderlecht is vooral dat er geen comfort is voor de supporters, ook daar heeft de sportjournalist zijn bedenkingen bij: "Bij de voorstelling heb ik de virtuele toer gemaakt en de plannen gezien, naar mijn bescheiden mening zag dat er toch allemaal redelijk comfortabel uit. Het grootste argument is vooral de hoge huurprijs die paars-wit zal moeten betalen en uiteindelijk nooit eigenaar zal worden van het stadion".

"Eén van de voorwaarden is dat er een club uit 1A of 1B moet spelen in het stadion. Ghelamco kan dus ook gewoon Union uitnodigen om daar te komen spelen, dan zijn ze met alle voorwaarden in orde om toch nog het stadion te kunnen bouwen", aldus nog Vandenbempt.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.