Anderlecht belooft oplossing

WOENSDAG, 1 MAART 2017, 14:29 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Vorige zondag tijdens de wedstrijd Anderlecht-Racing Genk, konden de rolstoelgebruikers en mindervaliden niet op hun gebruikele plaats zitten. Resultaat, ze moesten van achter een muur, die op ooghoogte stond, naar de wedstrijd kijken. Supporter Nico Deraedt klaagde deze situatie aan op sociale media, Anderlecht beloofde een oplossing tegen volgende thuiswedstrijd. 

Nico Deraedt, voorzitter van supportersclub Purple Poppies, was zondag getuige van hoe de rolstoelgebruikers naar de wedstrijd moesten kijken. "We zaten vlakbij, voor de zoveelste keer dit seizoen zaten de rolstoelgebruikers niet op hun vaste plaats. Het ergste van al was dat ze voor een muur geplaatst werden die tot op ooghoogte kwam, een schande. Ze moesten zich echt opdrukken uit hun stoel om iets te kunnen zien".

Nico was diep ontgoocheld in zijn club en ondernam actie: "Ik heb zoiets nog nooit bij een andere club gezien. Wat ik zondag gezien heb, kan gewoon niet door de beugel. Tijdens de match sprak ik de getroffen personen aan. Zij wilden geen last veroorzaken, maar zo behandel je mensen gewoon niet. Er wordt altijd gezegd dat Anderlecht een club met standing is. Dan moeten ze ook zo handelen in plaats van supporters in de kou te laten staan."

Geen reactie

Nico verstuurde enkele mails naar Anderlecht maar kreeg geen reactie, uit pure frustratie plaatste hij het filmpje dan maar op sociale media. Ondertussen werd het al meer dan 11.000 keer bekeken: "Ik hoop dat de rolstoelgebruikers op zijn minst excuses krijgen".

Anderlecht reageerde ondertussen wel op het probleem bij monde van persverantwoordeijke David Steegen.
"De reden waarom de rolstoelgebruikers een paar keer per seizoen niet van hun vaste plek kunnen gebruik maken is mij onduidelijk. Maar we gaan het probleem wel nu meteen aanpakken en moet opgelost zijn tegen de volgende thuiswedstrijd. Waar de mensen nu moesten kijken gaan we een podium bouwen zodat ze toch in optimale omstandigheden naar de wedstrijd kunnen kijken".
 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.