"Voor Anderlecht is dit project over"

ZATERDAG, 4 MAART 2017, 06:51 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Gisterenavond raakte bekend dat Anderlecht nu definitief uit het Eurostadion stapt, althans volgens operationeel manager Jo Van Biesbroeck. In De Tijd geeft hij meer tekst en uitleg bij de beslissing van paars-wit. 

"Het geeft geen zin om de club voor 30 jaar in een stadion onder te brengen waar de partners niet overeenkomen", zegt Van Biesbroeck, "Dat zou het slechtste scenario ooit zijn. Daarom is voor de club dit project over."

Waar Anderlecht dan de komende jaren gaat spelen ? "Aangezien er niet direct een plan-B is, zullen we gewoon in het Constant Vanden Stock Stadion blijven spelen", is Van Biesbroeck eerlijk. 

Beginselakkoord

Twee weken geleden liet Anderlecht al weten dat het niet meer in het Eurostadion wou spelen. Ghelamco maakte zich toen sterk dat de club niet zomaar uit het project kon stappen door het beginselakkoord dat in oktober 2015 werd ondertekend. Van Biesbroeck pareert dat argument.
"In het beginselakkoord staat klaar en duidelijk vermeld dat er maar een overeenkomst is als er een akkoord gevonden is over alle onderdelen van het Eurostadion. En vandaag is dat er niet. Ik zie dus geen enkel probleem."

 



anderlecht-online forum