De Camargo: "APOEL moet niet onderdoen voor Anderlecht"

DINSDAG, 7 MAART 2017, 09:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Overmorgen speelt Anderlecht in de achtste finales van de Europa League tegen APOEL. Met Igor De Camargo loopt er bij de Cyprioten een spits die we in België erg goed kennen. "Ik heb heel veel respect voor Anderlecht."

Tussen 2001 en 2016 speelde De Camargo twaalf jaar in België. Zijn grootste successen boekte hij met Standard. Vorige zomer ruilde hij RC Genk voor APOEL Nicosia, de grootste club van Cyprus. "De druk is hier enorm, misschien wel groter dan bij Standard destijds", vertelt De Camargo in Het Laatste Nieuws. "De supporters zijn heel fanatiek. We moeten elk jaar kampioen worden en Europees spelen."

In België zijn APOEL en het Cypriotische voetbal niet erg bekend. Toch waarschuwt De Camargo dat APOEL echt een goede ploeg is. "Ik speel hier op topniveau. APOEL moet niet onderdoen voor Anderlecht. Anderlecht is favoriet omdat het een groter budget heeft, maar in Europa kunnen we boven onszelf uitstijgen."

De Camargo zal zijn coach zeker zijn kennis over Anderlecht delen. "Anderlecht is een technisch elftal, maar wij hebben fysieke kracht. Met Kara en Deschacht speelde ik nog samen en tegen jongens als Tielemans, Najar en Acheampong heb ik nog gespeeld. Ik heb veel respect voor Anderlecht."

Enkele jaren geleden werd De Camargo gelinkt aan een transfer naar Anderlecht. "Maar zelf heb ik er nooit iets van gehoord", geeft hij aan. De Camargo wordt in mei 34 jaar, maar denkt nog niet aan stoppen. "Op termijn sluit ik een terugkeer naar België niet uit. Misschien wordt het dan wel Anderlecht."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.