Van Holsbeeck: "Door contractverlenging zijn zaken duidelijk"

WOENSDAG, 8 MAART 2017, 19:24 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Herman Van Holsbeeck gaf vanuit Cyprus meer uitleg bij de contractverlenging van René Weiler. De club had een duidelijke reden voor ogen met de verlenging: "Duidelijkheid brengen naar de buitenwereld en de spelers."

"Ik draai al lang genoeg mee in de voetbalwereld om te weten dat het vlug kan keren. 1 slechte wedstrijd in de play-offs en de kritiek zou weer oplaaien", legt de general manager uit, "Vooral ook omdat Weiler maar 1 jaar contract meer had. Die onduidelijkheid is nu verholpen. We willen de rust behouden tijdens de play-offs, een beslissende fase in de competitie. Maar nu zijn de zaken duidelijk voor de spelers, de club en de supporters: we gaan verder met Weiler."

Druk van de media onderschat

De beginmaanden van Weiler als coach liepen niet van een leien dakje. De Zwitser deed soms nogal ongelukkige uitspraken in de pers: "Hij heeft dat een beetje onderschat denk ik. Vooral de druk van de media, maar ondanks dat is hij erin geslaagd om een hechte groep te vormen van de spelers. Geen gemakkelijke opgave met een bijna volledig nieuwe ploeg. Hij is er trouwens ook in geslaagd om de spelers beter te maken. De waarde van veel spelers is aanzienlijk gestegen het voorbije seizoen", geeft Van Holsbeeck toe. 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.