Anderlecht moet persoonlijk akkoord zien te vinden met Teodorczyk

DINSDAG, 14 MAART 2017, 07:25 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS De kans dat men Lukasz Teodorczyk volgend seizoen nog in het shirt van paars-wit zien, is miniem. De Pool spits is gegeerd in het buitenland en ook zijn moederclub Dinamo Kiev zou de spits liever zelf verkopen. Eerste punt op de agenda: Anderlecht moet eerst tot een persoonlijk akkoord komen met Teodorczyk zelf voor het de aankoopoptie kan lichten.

En dat lijkt een moeilijke opgave te zijn. Teodorczyk is paars-wit dankbaar voor het herlanceren van zijn carrière maar is er zich van bewust dat hij in een buitenlandse competitie heel veel kan verdienen. Zelfs het hoogste salaris dat Anderlecht ooit betaald heeft komt daar niet bij in de buurt. De manager van de Pool is duidelijk: "Lukasz moet ook aan zijn toekomst denken".

Ondertussen trekken ze zich in Oekranië bij Dinamo Kiev de haren uit, Anderlecht heeft een aankoopoptie van 4,5 miljoen euro, een prikje. "Natuurlijk volgen we Teodorczyk bij Anderlecht", zegt voorzitter Ihor Surkis. "Zijn cijfers spreken tot de verbeelding. We beklagen ons nu natuurlijk zijn uitleenbeurt, maar ik vraag mij af of hij dat hier ook zou gekund hebben. Onze coach Rebrov wilde verlost zijn van Teodorczyk. Daarvoor zal ik hem toch eens op het matje roepen".

Persoonlijk akkoord

Wat ze bij Dinamo wel graag zien, zijn de moeizame onderhandelingen tussen de spits en paars-wit. Zij hopen natuurlijk dat ze de Pool zelf kunnen verkopen en der iante transfersom innen. Zolang Anderlecht en Teodorczyk geen persoonlijk akkoord vinden, kan er geen sprake zijn van de aankoopoptie te lichten.

"Het is helemaal nog niet zeker dat Anderlecht tot een akkoord komt met Teodorczyk over zijn contractduur en salaris", zegt Marcin Kubacki, makelaar van Teodorczyk. "Lukasz moet ook aan zijn toekomst denken. Bij Dinamo Kiev hopen ze zelfs dat er geen akkoord komt, dan kunnen ze hem zelf verkopen. In ieder geval wil Teodorczyk nooit meer voor Kiev spelen. De coach heeft hem daar nooit gesteund".



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.