Nuytinck: "Dubbel gevoel over play-offs"

DONDERDAG, 16 MAART 2017, 09:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De reguliere competitie zit erop na de bekerfinale en een interlandbreak beginnen de play-offs. De Nederlandse krant Algemeen Dagblad wilde weten hoe Bram Nuytinck over dit systeem denkt.

"Het gevoel is dubbel", vertelt Nuytinck. "Aan de ene kant vind ik het prachtig dat we nu tien matchen hebben waar het er echt om gaat. Anderzijds merk je de maanden voordien dat het publiek wat gereserveerder is. Als je punten verliest tegen een kleinere club, is het van 'ach, maakt niet uit want we halen Play-off 1 toch en dan worden de punten gehalveerd."

Van dat laatste is Nuytinck absoluut geen voorstander. "Punten die je behaalt hebt, halveren, dat gaat in tegen de gedachtegang van sportmensen", aldus Nuytinck.

Dat de play-offs ervoor zorgen dat de Belgische clubs in Europa beter presteren en de Rode Duivels het zo goed doen, daar is Nuytinck niet van overtuigd. "In Nederland heb je geen play-offs en Ajax zit toch ook nog in de Europa League. AZ overwinterde eveneens", aldus Nuytinck. "Dat de nationale ploeg zo goed presteert, komt vooral door de goede opleiding en de uitstekende lichting."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.