Voorbeschouwing: Anderlecht - APOEL

DONDERDAG, 16 MAART 2017, 12:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Vanavond om 21.05 uur speelt Anderlecht zijn terugwedstrijd in de achtste finales van de Europa League. Thuis tegen APOEL verdedigt paars-wit een 0-1-overwinning uit de heenwedstrijd. Het vertrouwen is dan ook groot om voor het eerst in twintig jaar de kwartfinale te halen van een Europese beker.

Coach René Weiler kan vanavond rekenen op een volledig fitte spelerskern. Ook Kara Mbodj is inzetbaar. Waar de Zwitser tegen Zenit Sint-Petersburg nog heel wat basispionnen liet rusten, kiest hij straks wellicht wel voor zijn sterkste elftal. Enkel in doel krijgt Rubén de voorkeur op Frank Boeckx. De Spanjaard mag Europees zijn kunnen tonen. Nicolae Stanciu heeft zich opnieuw in de basiself geknokt ten koste van Massimo Bruno.

Tegenstander APOEL recupereert aanvaller en sterspeler Pieros Sotiriou. In de heenwedstrijd was hij geschorst, maar vanavond kijken Kara en Nuytinck best uit voor hem. De spits scoorde dit seizoen al 23 doelpunten in veertig wedstrijden. APOEL kan niet rekenen op verdediger Iñaki Astiz, flankaanvaller Giorgos Efrem en centrale middenvelder en aanvoerder Nuno Morais. De eerste twee blesseerden zich vorige week in de heenwedstrijd, de derde is geschorst.

Anderlecht - APOEL is live te volgen in Sporza op Canvas.

Aftrap: 21.05
Stadion: Constant Vanden Stock-Stadion
Scheidsrechter: Aliaksei Khulbakov (Wit-Rusland)

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Rubén, Najar, Kara, Nuytinck, Obradovic, Dendoncker, Tielemans, Hanni, Chipciu, Teodorczyk, Stanciu
Invallers: Boeckx, Appiah, Spajic, Deschacht, Bruno, Acheampong, Kiese-Thelin

Geblesseerd: Doumbia
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Acheampong, Chipciu, Dendoncker, Hanni, Kiese-Thelin, Nuytinck, Sowah, Spajic, Teodorczyk, Tielemans
Opmerkingen: Trebel is Europees niet speelgerechtigd omdat hij al met Standard aantrad in de Europa League.

: : : APOEL : : :

Mogelijke opstelling: Waterman, Artymatas, Merkis, Iannou, Lago, Canas, Ebecilio, Gianniotas, Vander, Barral, Sotiriou
Invallers: Pardo, Milanov, Yambaré, Kypros, Alexanrou, Aloneftis, Bertoglio

Geblesseerd: Astiz, Efrem, Vinicius
Geschorst: Morais (1/1)
Gevaar voor gele schorsing: Merkis, Milanov

Vorige jaren:
Geen data beschikbaar



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.