Van Holsbeeck: "Nu maandagvoetbal niet correct tegenover Club"

VRIJDAG, 17 MAART 2017, 13:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het was de discussie van de voorbije weken: mogen de clubs die doorstoten tot de kwartfinale van de Europa League in de competitie op maandag spelen? Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck heeft een duidelijke mening: "Het zou niet correct zijn om dat dit jaar nog te doen."

Anderlecht zal geen vraag stellen om op maandag te mogen spelen. "Naar de toekomst toe misschien wel, maar dit jaar kunnen we dat niet doen. Club Brugge had het twee jaar geleden gevraagd en toen deed iedereen alsof zijn neus bloedde. Ik vind het dus niet correct om dan nu zelf de vraag te gaan stellen", vertelde Van Holsbeeck na de partij tegen APOEL aan Sporza.

"Anderzijds, als er volgend jaar of in de jaren daarna terug clubs zijn die tot de kwartfinale raken, dan moet je daar toch rekening mee houden. Of dat nu Anderlecht, Club Brugge of Standard is, in het belang van het voetbal zou ik dat doen. Maar die afspraken moeten gemaakt worden voor een Europese campagne."

Dat het een drukke maand april wordt, daar maalt men bij Anderlecht niet om. "We hebben geen excuses, we hebben een grote kern. Weiler zegt 'We gaan voor de twee'", aldus Van Holsbeeck.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.