Ghelamco blijft geloven in Eurostadion met Anderlecht

DINSDAG, 21 MAART 2017, 09:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Enkele weken geleden verklaarde Anderlecht dat het uit het Eurostadion-project stapt. Ghelamco-baas Paul Gheysens maakt zich echter sterk dat het dossier nog niet begraven is. "Anderlecht moet twee keer nadenken voor ze hun verplichtingen breken."

"We werken gelukkig niet op basis van wat we lezen in de pers", vertelt Gheysens in L'Echo. "We houden ons aan hetgeen we in handen hebben. Dat is een akkoord ondertekend door de bestuurders van Anderlecht waarin ze zwart op wit verklaren het stadion te gebruiken voor een vastgelegd bedrag. De details moeten nog uitgewerkt worden, maar de intentieovereenkomst bepaalt punt per punt waartoe iedere partij zich verbindt."

"Wij zijn loyale partners en zullen het bereikte akkoord uitvoeren", gaat de Ghelamco-baas verder en hij verwacht van Anderlecht hetzelfde. "Ondanks de verklaringen in de pers, twijfel ik er niet aan dat de bestuurders van Anderlecht intelligente mensen zijn en ze twee keer zullen nadenken voor ze hun engagementen effectief zullen verbreken."

Intussen gaan de voorbereidingen voor de bouw verder. "We zijn al begonnen met de graafwerken en het archeologisch bodemonderzoek. Deze werken nemen vier maanden in beslag en we moesten wachten tot het einde van Batibouw om hiermee te beginnen. Wanneer de echte werken beginnen? Die vraag krijg ik iedere dag, maar in tegenstelling tot wat sommigen verkondigen, hebben we nog de nodige tijd. Het stadion in Gent bouwden we op negen maanden en dan hadden we nog de pech dat door het winterweer de werken zes tot acht weken stil lagen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.