Dendoncker: "Al blij om erbij te zijn"

DINSDAG, 21 MAART 2017, 16:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De Rode Duivels bereiden zich voor op twee interlands en ook Leander Dendoncker maakt deel uit van de selectie. Tijdens de vorige interland speelde hij de volledige wedstrijd, maar dat verwacht hij nu niet. "Alderweireld is er opnieuw bij en hij zal wel spelen."

In november verving Dendoncker Alderweireld rechts in de driemansverdediging. Tegen Estland speelde hij toen een erg sterke wedstrijd, maar hij beseft goed genoeg wat zijn plaats in de pikorde is. "Het is logisch dat Toby zijn plaats weer zal innemen. Ik ben al blij dat ik erbij ben en kan trainen met deze spelers waar ik veel van kan leren. Deze selectie is een overwinning op zich."

"Het is de vierde keer dat ik wordt opgeroepen en ik steek hier erg veel op, zowel naast als op het veld", aldus de verdedigende middenvelder. "De passing, de duels: alles gaat er veel sneller aan toe dan bij Anderlecht."

Eén van zijn concurrenten voor een basisplaats bij de Rode Duivels is Marouanne Fellaini. Over enkele weken staan de twee tegenover elkaar in de kwartfinales van de Europa League. "Ik heb nog niet gesproken met hem over die wedstrijd, maar Youri Tielemans wel. Marouanne vertelde hem dat Manchester United ons zal vermorzelen", lacht Dendoncker. "Maar niets is onmogelijk."



anderlecht-online forum