Anderlecht ondanks nederlaag naar vierde voorronde

DINSDAG, 4 AUGUSTUS 2009, 21:50 - Michaël

Anderlecht heeft de terugwedstrijd tegen Sivasspor verloren met 3-1. Het contrast met de heenwedstrijd was groot in Turkije, maar wat vooral telt is dat paars-wit in de vierde voorronde van de Champions League zit.

Onder ideale omstandigheden ging de wedstrijd van start: de zon was onder en er stond een licht briesje. Een honderdtal supporters waren mee afgezakt om de ploeg te steunen. Polak stond in de basis, Legear, Biglia en Suarez begonnen op de bank.

Anderlecht begon goed in de eerste minuten, maar na tien minuten stond het al 1-0 voor de Turken dankzij Martin Ersen. Het sein voor Sivasspor om aan te vallen en dat loonde want amper vijf minuten later stond het al 2-0. Van Damme beging handspel in de zestien en Kamanan mistte de penalty niet. Paars-wit was dan toch wakker geschud en probeerde het evenwicht te herstellen. Even later kon Van Damme het belangrijke uitdoelpunt scoren: 2-1.

Na de rust speelde Anderlecht opnieuw enkele minuten goed met twee kansen voor Polak. Door slecht uitverdedigen bij paars-wit lukte Sivasspor een derde doelpunt. Gelukkig voor de Brusselaars bloedde de wedstrijd met het einde in zicht dood. Anderlecht had de kwalificatie op zak en de Turken waren blij dat hun eer gered was.

Komende vrijdag zit Anderlecht dus in de trommel voor de vierde voorronde van de Champions League. Paars-wit zal in de laatste voorronde top moeten zijn wil het naar de poules, want de ploegen die het dan kan loten zijn van een ander kaliber dan Sivasspor.

Doelpunten: 10' Ersen Martin 1-0, 18' Kamanan 2-0, 34' Van Damme 2-1, 59' Musa Aydin 3-1

Sivasspor:Ayrettin, Musa (61' Dagasan), Kamanan, Ersen (73' Erdogan), Vardar, Sozgelmez, Cihan, Bayrak, Ugur, Erman (58' Agbeto), Tuncer
Anderlecht:Proto, Deschacht, Juhasz, Van Damme, Wasilewski, Boussoufa (73' Reynaldo), Chatelle, Polak, De Sutter (54' Frutos), Gillet, Sare

Geel: 04' Ugur Kavuk

Scheidsrechter: Mejuto Gonzalez (Spa)
Stadion: Sivas 4 Eylül Stadion