"Bayat bepaalt beleid niet, hij helpt ons"

DINSDAG, 28 MAART 2017, 10:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Als Anderlecht een transfer regelt, zit Mogi Bayat er vaak tussen. Dit frustreert sommigen, maar dat deert manager Herman Van Holsbeeck niet: hij weet wat hij aan Bayat heeft. "Dankzi Mogi bespaar je tijd, geld en energie."

Sport/Voetbalmagazine brengt deze week een interview met Herman Van Holsbeeck en Mehdi Bayat, manager van Charleroi en broer van spelersmakelaar Mogi. Uiteraard komt ook die laatste aan bod. "'Als Mogi niet betrokken is bij een transfer, dan verwacht ik altijd dat er iets vreemds gaat gebeuren", vat Mehdi samen. "Met Mogi is alles duidelijker. Hij bespaart me tijd, geld en energie."

Spajic en Sylla

Van Holsbeeck beaamt dit. Volgens hem maakt Mogy Bayat het onmogelijke soms mogelijk. De transfers van Uros Spajic en Idrissa Sylla zijn daar voorbeelden van. "Goran Lovre meldde me dat Spajic een interessante speler was", vertelt Van Holsbeeck. Enig probleem: het was de laatste dag van de transferperiode. "Maar Mogi zorgde ervoor dat hij enkele uren later in mijn bureau stond."

Hetzelfde met Sylla. Bij zijn transfer naar Queens Park Rangers zat die in Guinée en diens makelaar beweerde dat de deal niet voor de deadline rond zou raken. "Mogi was toen niet zijn manager, maar hij is wel op het vliegtuig gesprongen en 24 uur later was hij terug met de getekende documenten."

Selfies en tweets

Bayat heeft echter één probleem: hij kickt op selfies en tweets. Hij gaat graag mee op de foto bij transfers. Hierdoor wekt hij bij sommigen de indruk dat hij het transferbeleid van Anderlecht bepaalt. "Maar Mogi bepaalt niets", is Van Holsbeeck duidelijk. "Hij helpt ons bij het maken van deals. Als hij morgen afkomt met waardeloze dossiers, stop ik de samenwerking."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.