Tielemans: "Basisplaats tijdens WK? Dat kan"

WOENSDAG, 29 MAART 2017, 07:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Youri Tielemans speelde een erg degelijke wedstrijd bij zijn eerste basisplaats voor de Rode Duivels. De middenvelder genoot met volle teugen. "Dit geeft me een boost voor de play-offs. Ik ben klaar voor Zulte Waregem vrijdag."

Enkele uren voor de wedstrijd vernam Tielemans dat hij zou spelen. "Dat was toch een kleine verrassing. Ik had gedacht te mogen invallen", vertelt de middenvelder. "Ik was wat zenuwachtig, maar dat was positieve stress. De bondscoach had me opgedragen te spelen zoals gewoonlijk en veel verticale passes te geven."

Na afloop was Tielemans tevreden over zijn partij. De middenvelder werd vervangen na 66 minuten, toen het nog 1-3 voor de Belgen stond. Ook bondscoach Roberto Martinez was tevreden over wat Tielemans liet zien. "Bij mijn wissel zei hij 'welkom in de A-ploeg'. Ik wist dat ik na een uur zou vervangen worden om toch wat te rusten met het oog op vrijdag. Maar dit geeft me een mentale boost. Ik ben klaar voor de play-offs."

Zo'n eerste basisplaats doet dromen van meer, dat is bij Tielemans niet anders. Zien we hem volgend jaar terug in Rusland, dan tijdens het WK? "Een basisplaats op het WK? Dat kan. Ik vind dat ik een goede week achter de rug heb en op training scherp was. Nu moet ik blijven presteren."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.