"Ik wil dat patroon doorbreken"

WOENSDAG, 29 MAART 2017, 08:33 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Frank Boeckx gaat binnen enkele dagen play-off 1 in als eerste doelman bij RSC Anderlecht. Het is geleden van 2011 dat Boeckx nog speelde in play off 1, toendertijd met AA Gent. Tijdens de interlandbreak kreeg de doelman een infiltratie in de rug om volledig fit aan de play-offs te kunnen beginnen.

"Het is niet zo erg hoor", stelt de doelman gerust, "Ik had gewoon wat last van de rug na een lange vliegtuigreis of na twee trainingen, dat is nu verholpen."

RSC Anderlecht

Boeckx voelt zich goed bij Anderlecht, nu hij meer zekerheid heeft gekregen over zijn toekomst met een nieuw driejarig contract, gaat hij ook geruster door het leven. "De duur is zeker belangrijk voor mij, het is de eerste keer dat ik die zekerheid krijg en dat doet deugd. Er zijn andere clubs die geïnformeerd hebben, maar ik heb altijd gezegd dat ik mij hier heel goed voel bij Anderlecht, op den duur hadden ze de boodschap begrepen en zijn ze gestopt met bellen."

Teodorczyk

Boeckx en Lukasz Teodorczyk kunnen het goed vinden met elkaar. Door de afstand is het vooral op de club dat de twee plezier maken samen. "Ja, Lukasz woont in Brussel en ik in Gent, dus dat is niet evident. Of we mekaar verstaan ? Lukasz kan beter Engels dan hij laat uitschijnen en hij weet dat hij tegenover mij mag fouten maken. Hij gebruikt het excuus van de taal eerder als hij geen zin heeft om te praten."

Europa League

De voorbije Europa League wedstrijden stond Rubén Martinez altijd in doel, maar dat wil niets zeggen voor de volgende wedstrijd tegen Manchester United. "Er zijn niet speciaal afspraken daarrond gemaakt. Het kan evengoed dat ik in doel sta. We moeten maar zien dat we de Champions League halen en Liverpool loten, want daar ben ik fan van. Ik ben trouwens bijzonder gemotiveerd om kampioen te spelen met Anderlecht, dat is mij nog niet gelukt. Al mijn vorige ploegen werden kampioen toen ik er weg was, dat wil ik nu doorbreken."



anderlecht-online forum