Decoene: "Niks buikgevoel, wij meten"

WOENSDAG, 29 MAART 2017, 08:54 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht start vrijdag aan een zwaar programma, de komende twee weken staan er 4 wedstrijden op het programma, te beginnen vrijdag tegen Zulte-Waregem. Fysiek een zware belasting, maar de medische staff van paars-wit ziet erop toe dat geen enkele speler in het rood gaat, dankzij 'Catapult", het systeem dat Anderlecht in januari aankocht.

"Fysiek zijn onze spelers klaar", zegt Jochen De Coene, hoofd van de medische staf bij paars-wit, "De vraag blijft hoe ze er mentaal gaan mee omgaan met het komende zware programma. Maar fysiek volgen wij hen op de voet. Wij zien er op toe, dankzij het meten van hun fysiek, dat ze niet in het rood gaan. Zo zal de coach altijd spelers opstellen die in het groen staan, vandaar misschien ook de soms rare wissels die hij doorvoert, maar die zijn allemaal medisch gestaafd."

"Vroeger werd een speler opgesteld op buikgevoel, dat is nu uit den boze. Alles wordt gemeten, nog eens gemeten en tot slot nog nekeer gemeten. Dankzij het GPS-systeem Cattapult, dat ons helpt om alle fysieke inspanningen die een speler geleverd heeft, in kaart te brengen. Dankzij dat systeem kunnen we de 'load' of de belastng, van een speler bepalen. Zo weten we perfect of een speler klaar is om meerdere wedstrijden te spelen", gaat De Coene verder.

Sociale controle

Elke speler van paars-wit weet hoe zijn 'load' eruit ziet: "Meer zelfs, al het cijfermateriaal hangt op in de kleedkamer. Vetpercentage, overgewicht, afgelegde meters, alles is te lezen. Het is een soort van sociale controle voor de spelers, zo pushen ze elkaar om nog beter te doen."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.