Terugblik: Zulte Waregem - Anderlecht

DONDERDAG, 30 MAART 2017, 19:24 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN Anderlecht trapt morgen avond Play-Off I op gang in het Regenboogstadion. Paars-wit pakte in de reguliere competitie drie op zes tegen groen-wit.

Dit seizoen

In november ging Anderlecht met 3-2 onderuit tegen de mannen van Franky Dury. Nadat al vroeg een voorzet van Alessandro Cordaro in doel waaide, zette Lukas Teodorczyck nog voor rust orde op zaken met twee doelpunten.

Na vijf minuten in de tweede helft stond Zulte echter opnieuw op voorsprong. Timothy Derijck en Mbaye Leye hielden de drie punten in West-Vlaanderen.

Thuis won Anderlecht wel. Hoewel Leye twee keer de weg naar doel vond, volstonden doelpunten van Massimo Bruno, Sofiane Hanni, Youri Tielemans en Alexandru Chipciu om de drie punten thuis te houden.

Meest memorabele wedstrijd

Hoewel Zulte Waregem pas in 2001 werd opgericht, speelde Anderlecht er al heel wat heerlijke wedstrijden. Zowel in het seizoen 2006-2007 als in het seizoen 2015-2016 won Anderlecht er met 0-4.
Vorig jaar pakte Anderlecht er de overwinning dankzij twee doelpunten van Stefano Okaka, een strafschopdoelpunt van Steven Defour en een late treffer van Leander Dendoncker. Zulte viel halverwege met tien na een dubbele gele kaart voor Leye.

Wat wordt het morgen? Pronostiekjes zijn welkom onder dit artikel.