Lichtpunt Faes kritisch voor ploegmaats

ZONDAG, 2 APRIL 2017, 14:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Wout Faes verloor tijdens zijn debuut voor Heerenveen met 4-1 bij Heracles. De verdediger was uiteraard ontgoocheld, maar zelf speelde hij wel een goede wedstrijd. Volgende week tegen Sparta start hij waarschijnlijk in de basis.

Faes mocht tegen Heerenveen invallen na 36 minuten. Centrale verdediger Jerry St. Juste was net met rood naar de kant gestuurd. Het stond toen al 3-1 voor Heracles. Het vierde doelpunt viel op slag van rust. "Je mag me feliciteren met mijn debuut, maar het resultaat valt tegen", reageert Faes bij Omrop Fryslan.

Hoewel het zijn eerste speelminuten waren voor Heerenveen, toont Faes zich meteen kritisch voor zijn ploegmaats. Dat de Friezen doelpunten slikten uit stilstaande fases, zit Faes niet lekker. "Er is nog veel werk aan de winkel. Het is een kwestie van mentaliteit. Iedere voetballer weet dat je je man moet volgen en sommigen deden dit niet. Maar ik ga geen namen noemen."

Faes zelf was één van de lichtpunten bij Heerenveen. In een poll voor de Man van de Match op fansite FeanOnline staat hij aan de leiding. "Faes maakte een goede indruk", zo meldt een medewerker van deze website ons. "Hij speelde een volwassen wedstrijd, zeker gezien zijn jonge leeftijd. Tegen Sparta staat hij waarschijnlijk in de basis door de rode kaart van St. Juste."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.