"Youri is het gewend om voor de prijzen te spelen"

DINSDAG, 4 APRIL 2017, 15:41 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Wie de opmars van Youri Tielemans graag ziet gebeuren is Jean Kindermans. Hij zag de jonge middenvelder opgroeien bij de jeugdploegen van RSC Anderlecht. Wordt Anderlecht kampioen dan zit de kans erin dat Tielemans nog een jaartje bij paars-wit speelt volgens Kindermans. "De Gouden Schoen, Champions League, Rode Duivels, Youri is een speler die voor de prijzen speelt."

"We zijn héél trots op Tielemans. Tegelijk is het ook voor onze jeugdopleiding een bevestiging dat we goed bezig zijn. De kans zit erin dat we op het volgend WK, zeven jeugdproducten van Anderlecht aanwezig zijn, welke club doet ons dat na", zegt Kindermans. 

Mentaliteit

Wat bij Tielemans, Leander Dendoncker, Vincent Kompany en Romelu Lukaku opvalt is hun mentaliteit: "Ik noem hen 'focusspelers'", gaat Kindermans verder, "Ze hebben enorm veel talent en focussen zich daar ook op. Hun ontwikkeling als voetballer is het enige dat telt, niet de kleur van hun schoenen of hun kapsel wel goed ligt."

Extra troef

Kindermans heeft eerlijk toe dat Tielemans een boegbeeld is voor de jeugd: "Je kan nu gemakkelijker andere jeugdspelers overtuigen om bij ons te blijven. Hopelijk blijven Tielemans en Dendoncker dan ook nog een seizoen langer bij paars-wit. Als we titel halen zijn er voor Youri verschillende redenen om er nog een seizoen bij te doen: De Gouden Schoen, Champions League, het WK in Rusland met de Rode Duivels. Hij is het gewoon om voor de prijzen te spelen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.