Duidelijke zege voor basisspeler Faes

WOENSDAG, 5 APRIL 2017, 10:45 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Wout Faes heeft dinsdagavond zijn eerste basisplaats voor SC Heerenveen bekroond met drie punten. De jonge centrale verdediger speelde negentig minuten en won met 3-0 van Sparta Rotterdam.

Faes mocht afgelopen weekend debuteren voor de Nederlandse eersteklasser. De sterkhouder van de Belgische U19 mocht toen na een dik half uur invallen na de uitstluiting van Jeremiah St. Juste. Het stond toen al 3-1 voor Heracles Almelo. Faes probeerde de bakens nog te verzetten met verticaal voetbal en viel op dankzij enkele secure interventies. Hij kon echter niet voorkomen dat de score nog opliep tot 4-1.

Zijn goede prestatie en de schorsing van St. Juste leverden hem gisteren een basisplek op. De 'Belgische David Luiz' nam minder risico's bij het uitvoetballen en liet zich op een paar kleine foutjes betrappen, maar speelde al bij al een degelijke wedstrijd. In het slot scoorde Reza Ghoochannejhad (ex-Standard en ex-Sint-Truiden) de derde treffer voor de club uit Friesland.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.