"Titel is enige wat nog ontbreekt"

VRIJDAG, 7 APRIL 2017, 07:31 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Leander Dendoncker is de onbetwisbare motor van het middenveld. In alle stilte houdt hij RSC Anderlecht op koers voor de titel, al een heel seizoen lang. Want dat is het enige wat nog ontbreekt op het lijstje van de middenvelder: de titel. Zondag wacht Gent: geen gemakkelijke opgave. 

"In augustus kregen we nog voetballes van Gent, in onze eigen stadion. Gelukkig namen we nadien in de Ghelamco Arena de drie punten mee naar huis. We weten dus dat Gent een heel goede ploeg is", zegt Dendoncker, "We kunnen Gent op negen punten zetten als we winnen, maar daarmee zijn ze zeker nog niet uitgeschakeld."

Blijven punten pakken

"Ja, we hebben een voorsprong van vier punten, maar daarmee zijn we er nog niet. In voetbal kan alles, een beetje tegenslag en je bent opnieuw op achtervolgen aangewezen. De opdracht is simpel: blijven punten pakken en uitgaan van onze eigen sterkte, vooral thuis", gaat de middenvelder verder, "De titel is het enige wat nog ontbreekt op mijn palmares."

Youri Tielemans

Dendoncker is een vaste waarde op het middenveld. Zijn bijdrage tot de prestatie van de ploeg is van groot belang. Voetbalkenners weten wat hij waard is en wat hij elke wedstrijd weer neerzet, toch is het vooral zijn ploegmaat Tielemans die altijd weer met de lof gaat lopen.
"Ik trek mij daar niets van aan eigenlijk. Wat er in kranten geschreven wordt, wat de mensen zeggen, het interesseert mij niet. Mijn focus ligt volledig op de play-offs en op de titel."

 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.