Fanbeleving: Zulte Waregem – Anderlecht

ZATERDAG, 8 APRIL 2017, 19:09 - Sporting W.
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Anderlecht opende vorige week Play-Off I met een overwinning op het veld van Zulte Waregem. Wij brengen na elke wedstrijd een eigenzinnige terugblik, door de ogen van de fans.  

31 maart 20u00

Een half uur voor het begin van Play-Off I. Dertig minuten voor de start van de eerste van tien finales. Het café stroomt langzaam maar zeker vol. Het bier vloeit rijkelijk. We hebben er een heerlijke lentedag opzitten. Hopelijk wordt de voetbalavond even mooi.

20u30

Aftrap. Al snel wordt duidelijk dat het café verdeeld is in twee clans: Anderlechtsupporters en niet-Anderlechtsupporters die massaal de kant van de thuisploeg kiezen. Ik krijg een flashback naar vier jaar geleden. Ook toen was het mooi weer. Ook toen waren het Anderlechtsupporters tegen de rest. Waarschijnlijk is het het lot van de grootste.

20u50

Kort nadat Teodorczyk een uitstekende kans naast kopte, treft Chipciu wel raak. De helft van het café ontploft. De andere helft heeft het over een imaginaire overtreding. Anderlecht begint zeer degelijk aan de play-offs.

21u15

​​​​​​​Anderlecht gaat met een verdiende voorsprong de rust in. Anderlecht is nog drie kwartier verwijderd van een bonus van vier punten op Club Brugge, dat zondag naar Gent moet. Het ziet er goed uit.

21u45

​​​​​​​Anderlecht krijgt wat het verdient: een tegentreffer. Paars-wit kwam dramatisch uit de kleedkamer en werd volledig achteruitgedrukt. Hanni – al de hele wedstrijd de minste man bij Anderlecht, daar zijn de twee kampen het zelfs over eens- laat Dalsgaard lopen en de Deen trapt de 1-1 tegen de netten.

​​​​​​​22u00

​​​​​​​Veel kansen creëert Anderlecht niet meer, maar toch staat het opnieuw op voorsprong. Tielemans verlost Anderlecht. Opnieuw hij. Nu zijn de emoties nog veel heviger dan bij het eerste doelpunt. Het paars-witte deel van het café springt euforisch overeind. De andere clan heeft het hoofdschuddend over “altijd opnieuw geluk.”

​​​​​​​Wanneer ik “kampioenengeluk?” counter, krijg ik ei zo na een flesje Carlsberg naar mijn hoofd geslingerd door één van de weinige echte aanwezige Zultefans. Carlsberg in de Jupiler Pro League. Het is als vloeken in de kerk.

22u20

Het laatste fluitsignaal weerklinkt. Anderlecht is de eerste ploeg die dit seizoen wint in het Regenboogstadion. Het werd in het slot nog erg heet voor het doel van Boeckx, maar de drie punten zijn binnen. Alle druk verhuist nu naar Club Brugge.

23u00

Het bier vloeit nog steeds. De meest fervente Anti-Anderlechtsupporters zijn intussen afgedropen. De anderen relativeren het belang van voetbal plots.

Het is bier, nog lang geen champagne. Het is maar de vraag of we dit seizoen nog champagnevoetbal te zien zullen krijgen. Over de manier waarop valt veel te zeggen, maar de resultaten zijn wat ze zijn. Vier punten los en kwartfinale van de Europa League.

Uit de jukebox en een twintigtal kelen klinkt “Anderlecht champion” – Nog wat voorbarig, maar toch. Anderlecht zette vandaag een eerste grote stap richting titel nummer 34. Nog negen finales. We Are Anderlecht.

Door Niel en Dimitri
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.