Voorbeschouwing: Anderlecht - Manchester United

DONDERDAG, 13 APRIL 2017, 11:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Het is alweer even geleden maar vanavond ontvangt Anderlecht nog eens een echte Europese grootheid in het Constant Vanden Stock-stadion. In de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Europa League neemt Anderlecht het op tegen Manchester United. Maakt Zlatan Ibrahimovic er opnieuw zo'n show van als bij zijn vorige doortocht of stunt Anderlecht?

Met vier op zes is Anderlecht qua punten niet slecht begonnen aan Play-off 1, maar het spel stelde wel teleur. De verwachtingen voor vanavond zijn dan ook realistisch. Uiteraard hoopt iedereen op een Grote Europese Avond en een stunt, maar de nationale competitie blijft prioritair. Daarom ook dat René Weiler geen risico's zal nemen met topschutter Lukasz Teodorczyk. De spits heeft last van de schouder. Isaac Kiese Thelin vervangt hem. Verder kiest Weiler wellicht voor de snelheid van Frank Acheampong en Massimo Bruno om de Mancunians pijn te doen.

Voor Manchester United is de Europa League een hoofddoel. De landstitel is gaan vliegen en zelfs een plaats bij de eerste vier, goed voor een ticket voor de Champions League, is veraf. José Mourinho wil daarom de Europa League winnen. De Portugees kan vanavond wel niet rekenen op verdedigers Ashley Young, Phil Jones en Chris Smalling. Ook Juan Mata en Wayne Rooney zijn out. Wel van de partij is Zlatan Ibrahimovic. De vorige doortocht van de Zweed in het Astridpark, toen nog bij PSG, herinneren we nog allemaal. Kara Mbodj en Bram Nuytinck weten wat hen te doen staat.

Aftrap: 21u5
Stadion: Constant Vanden Stock-Stadion
Scheidsrechter: Felix Brych (Dui)

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Rubén, Appiah, Kara, Nuytinck, Obradovic, Dendoncker, Tielemans, Hanni, Bruno, Kiese Thelin, Acheampong
Invallers: Boeckx, Sowah, Spajic, Deschacht, Doumbia, Stanciu, Chipciu, Capel, Teodorczyk (?), Vancamp

Geblesseerd: Najar
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Acheampong, Dendoncker, Hanni, Kiese Thelin, Nuytinck, Sowah, Spajic, Teodorczyk, Tielemans

: : : MANCHESTER UNITED : : :

Mogelijke opstelling: Romero, Valencia, Bailly, Rojo, Blind, Fellaini, Herrera, Pogba, Mkhitaryan, Ibrahimovic, Lingard
Invallers: De Gea, Pereira, Darmian, Shaw, Carrick, Rashford, Martial, Fosu-Mensah, Tuanzebe

Geblesseerd: Jones, Mata, Rooney, Smalling, Young
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Bailly, Herrera

Vorige jaren:

Geen data beschikbaar



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.