Perfecte start van de U17 op prestigieus tornooi

ZATERDAG, 15 APRIL 2017, 18:18 - emjomi

JEUGD De paars-witte U17 konden niet beter starten op het prestigiueze ABN Amro Futere Cup tornooi, georganisseerd door Ajax Amsterdam. Ze wonnen hun eerste twee wedstrijden tegen Arsenal en Bayern Munchen, waardoor ze zo goed als zeker zijn van de halve finale. Met deze mooie start zit er misschien wel een vijfde finale in op de acht edities dat Anderlecht al deelnam.

De eerste wedstrijd van paars-wit tegen Arsenal, eindigde met een 3-1 winst voor Anderlecht. Alan Mayanga opende de score tijdens de eerste helft vanop de stip. Tijdens de rust viel Juan Perea Mendoza in, een Colombiaanse aanvaller die komt testen bij Anderlecht. Hij verdubbelde de score voor Anderlecht. Gregory Descotte zette zijn ploeg helemaal op veilig met een derde doelpunt. In de slotminuten viel de eerreder voor Arsenal vanap de penaltystip.

De tweede overwinning was tegen Bayern Munchen met 1-0. Theo Leoni tekende voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Dankzij hun tweede overwinning staat paars-wit aan de leiding met het maximum van de punten. Daardoor staan ze dus ook op een uitstekende positie om een plaats in de halve finale af te dwingen.

Morgen speelt Anderlecht tegen Paris Saint-Germain. Houden ze daar de nul, blijven ze groepsleider en komen ze later uit tegen de tweede uit de andere groep, momenteel Ajax.