Teller Dendoncker staat nu op vijftig

ZONDAG, 16 APRIL 2017, 22:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Leander Dendoncker speelde vanavond op KV Oostende zijn vijftigste wedstrijd van dit seizoen. Opvallend daarbij: telkens begon hij in de basis en nooit werd hij gewisseld. Wel moest hij één keer vroegtijdig gaan douchen na een rode kaart.

In de competitie staat de teller van Dendoncker op 33 wedstrijden. Hij miste nog geen minuut. Europees speelde hij twee matchen in de voorronde van de Champions League en daarna dertien in de Europa League. Verder speelde hij één volledige interland bij de Rode Duivels en één bekerwedstrijd. In die laatste partij werd hij uitgesloten na 67 minuten. Daarnaast zat Dendoncker nog twee keer de hele partij op de bank bij de Rode Duivels.

Aan deze indrukwekkende reeks van Dendoncker kunnen nog minstens tien wedstrijden worden toegevoegd. Anderlecht speelt nog zeven wedstrijden in de play-offs, minstens één in Europa League en op het einde van het seizoen zijn er nog twee interlands

De reeks van Dendoncker:

Competitie: 33 wedstrijden - 2.970 minuten
Europees: 15 wedstrijden - 1.350 minuten
Beker: 1 wedstrijd - 67 minuten
Rode Duivels: 1 wedstrijd - 90 minuten

Totaal: 50 matchen - 4.477 minuten



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.