Faes: "Dit zijn harde lessen"

DINSDAG, 18 APRIL 2017, 15:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Na zijn veelbelovend debuut vergaat het Wout Faes momenteel minder bij Heerenveen. Na de 5-1-nederlaag van zondag tegen Ajax krijgt de Anderlecht-huurling kritiek te slikken. Toch probeert hij het positieve ervan in te zien. "Hier leer ik uit."

De website Voetbalprimeur plaatst Faes in zijn lijstje met slechtse spelers van het voorbije Eredivisie-weekend. "Hij was de slechtste man op het veld. Het leek alsof hij voor het eerst in zijn leven in de verdediging speelde. Bij vrijwel elk Ajax-doelpunt was hij betrokken", klinkt het hard.

Ajax-icoon SJaak Swart was na de partij erg kritisch voor de Heerenveen-defensie. "Ik vind hun verdediging erg zwak", zo luidt zijn oordeel. Vorige week incasseerde Heerenveen vier doelpunten bij Vitesse. Volgens de kranten was Faes toen één van de zwaksten op het veld.

Faes zelf beseft dat hij tegen Ajax geen al te beste beurt maakte. "Het was moeilijk, zowel voor de ploeg als mezelf", zegt hij in het Friesch Dagblad. "Bij de derde goal verspeel ik de bal op het middenveld terwijl ik hem had kunnen wegtrappen. De keuzes die ik daarna maakten, pakten verkeerd uit. Dit is nieuw voor mij, maar ik ben blij met dergelijke matchen. Hier leer ik van. Al zijn het momenteel wel harde lessen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.