Preud'homme niet geschorst tegen Anderlecht

DINSDAG, 18 APRIL 2017, 18:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De Geschillencommissie heeft Michel Preud'homme geen schorsing opgelegd voor zijn wangedrag nadat Club Brugge vorig weekend een strafschop tegen zich gefloten kreeg. De Brugse oefenmeester mag zondag tegen Anderlecht zijn manschappen dus gewoon coachen vanop de bank.

Toen Club Brugge tegen Charleroi een discutabele strafschop tegen kreeg, ging Preud'homme volledig door het lint. Niet voor het eerst overigens. De Reviewcommissie besliste daarop dat de coach zich moest verantwoorden voor de Geschillencommissie. Die zitting was vanmiddag. Het bondsparket eiste een schorsing van twee speeldagen effectief en één met uitstel, maar de Geschillencommissie ging hier niet op in en sprak Preud'homme vrij.

De coach kan zondag dus gewoon plaatsnemen op de bank en vandaar zijn troepen coachen. Hij zal zich niet moeten beroepen op oortjes en micro's om vanuit de tribune bij te sturen. Dit mag blijkbaar, want Felice Mazzu werd vanmiddag eveneens vrijgesproken. Hij stond tegen KV Oostende op die manier in contact met zijn assistenten op de bank toen hij een speeldag schorsing uitzat.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.