Voorbeschouwing: Manchester United - Anderlecht

DONDERDAG, 20 APRIL 2017, 13:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Plaatst Anderlecht zich voor het eerst in 27 jaar nog eens voor de halve finale van een Europese beker? Vorige week voetbalde paars-wit in de heenwedstrijd tegen Manchester United een goede uitgangspositie bij elkaar, maar desalnietemin wacht hen vanavond een loodzware opdracht.

Van 1990 is het geleden dat Anderlecht nog eens de halve finale haalde van een Europese beker. In de Europabeker voor Bekerwinnaars schakelde het toen Admira Wacker uit Oostenrijk uit in de kwartfinale. Sporting zou dat seizoen zelfs de finale spelen, maar daarin de duimen leggen voor Sampdoria. In 1991 en 1997 bereikte Anderlecht de kwartfinale van de UEFA Cup, maar AS Roma en Inter toonden zich toen te sterk.

Derde keer goede keer, dan maar? Het zou alleszins een stunt van formaat zijn mocht Anderlecht zich straks weten de plaatsen voor de halve finale. Manchester United is één van de meest succesrijke clubs uit het Europese voetbal en financieel zijn hun mogelijkheden vele keren het veelvoud van dat van Anderlecht. Bovendien is de Europa League een hoofddoel voor hen. De landstitel is gaan vliegen en ook een ticket voor de Champions League via de competitie is veraf. De kortste weg naar de vetpotten van de Champions League is voor hen het winnen van de Europa League.

Dat is voor Anderlecht even anders. Ook voor hen is het bereiken van de Champions League primair, maar in het Astridpark gelooft men dat de landstitel de makkelijkste weg is. Met zondag een cruciale wedstrijd tegen Club Brugge op het programma, zal René Weiler ongetwijfeld enkele sterkhouders laten rusten. Kara, Hanni en Teodorczyk worden wellicht gespaard en naar goede Europese gewoonte staat Rubén in doel.

Manchester ziet Rooney en Young terugkeren uit blessure, maar beiden starten wellicht op de bank. Mourinho opteert in grote lijnen voor het elftal dat vorige week in het Constant Vanden Stock-stadion 1-1 gelijkspeelde. Vooral na de rust was het geen al te beste prestatie van de Mancunians, maar Mourinho rekent erop dat zijn mannen nu wel gemotiveerd zijn en het paars-witte varkentje wel even zullen wassen. We zijn benieuwd.

Aftrap: 21.05 uur
Stadion: Old Trafford
Scheidsrechter: Alberto Undiano Mallenco (Spa)

: : : MANCHESTER UNITED : : :

Mogelijke opstelling: Romero, Valencia, Bailly, Rojo, Darmian, Herrera, Carrick, Pogba, Lingard, Zlatan, Rashford
Invallers: De Gea, Pereira, Tuanzebe Young, Shaw, Blind, Fellaini, Fosu-Mensah, Mkhitaryan, Martial, Rooney

Geblesseerd: Jones, Mata, Smalling
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Bailly, Herrera, Mkhitaryan

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Rubén, Appiah, Spajic, Nuytinck, Obradovic, Dendoncker, Tielemans, Stanciu, Chipciu, Kiese Thelin, Acheampong
Invallers: Boeckx, Svilar, Kara, Deschacht, Hanni, Capel, Bruno, Teodorczyk

Geblesseerd: Najar
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Acheampong, Dendoncker, Hanni, Kiese Thelin, Nuytinck, Obradovic, Sowah, Spajic, Teodorczyk, Tielemans

Vorige jaren:

Geen data beschikbaar



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.