Dendoncker: "Gehoopt penalty's te halen"

VRIJDAG, 21 APRIL 2017, 08:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Ruim een uur lang heerste Leander Dendoncker als een keizer over de middenstrook van Old Trafford. Dat Anderlecht in de verleningen onderuit ging, was balen. "Maar ik sta hier toch met een mooi gevoel", vertelde hij voor de microfoon van Sporza.

"Het is jammer dat we in de verlengingen dat tweede doelpunt slikken, we hadden gehoopt tot de penalty's te raken", aldus Dendoncker. "Dat er een verschil in kwaliteit is, is logisch, maar we mogen fier zijn. Onze eerste helft was goed, het eerste kwartier na de pauze ook. Daarna moesten we terugzakken. Het was fysiek zwaar."

Analisten verwijzen naar de wissels van René Weiler als verklaring waarom plots minder liep. "De coach wilde frisse krachten brengen. Iedereen heeft zijn best gedaan", reageert Dendoncker hierop. "Op het einde zag je dat Manchester United fysiek nog een klasse sterker is. Iedereen mag trots zijn."

De prestatie zal Anderlecht een boost geven voor de topper van zondag, maar wat met het fysieke? In welke mate kruipt deze wedstrijd in de kleren? "We zullen dit waarschijnlijk voelen, maar we moeten in ons hoofd klaar zijn. We hebben geen extra motivatie nodig."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.