Drie keer goed nieuws voor Faes

VRIJDAG, 21 APRIL 2017, 22:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Wout Faes speelde vanavond opnieuw negentig minuten met Heerenveen en samen met zijn ploegmaats slaagde hij erin om de nul te houden. Tegen Willem II werd het 1-0. Bovendien heeft Faes een goede kans om het seizoen als titularis vol te maken en geniet hij volop de steun van zijn coach.

Tijdens de voorbije twee wedstrijden incasseerde Heerenveen negen doelpunten en ook Faes kende moeilijke matchen. Tegen Willem II gaf Heerenveen vanavond amper kansen weg. Faes zelf speelde een sterke wedstrijd. Samen met Stijn Schaars wordt hij bij de uitblinkers gerekend.

Na de partij van vorige week tegen Ajax kreeg Faes heel wat kritiek, maar coach Jurgen Streppel verdedigde de jonge Belg en posteerde hem vanavond dus gewoon weer in de elf. "De kritiek die hij kreeg was onterecht. Je valt aan met z'n allen en verdedigt met z'n allen", stelde Streppel vandaag in het Friesch Dagblad. De coach gaf ook aan dat hij onder de indruk was van de manier waarop Faes met de kritiek omging. "Ik heb met hem gesproken. Er zit een goed hoofd op die jongen."

Gisteren raakte ook bekend dat verdediger Joost van Aken dit seizoen niet meer in actie komt. Hij wordt geopereerd aan de enkel. Hierdoor heeft Faes een goede kans om het seizoen vol te maken als titularis. Hij moet dan wel Doke Schmidt uit de ploeg houden, iets wat hem de voorbije weken lukte.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.