Lemmens: "Boeckx zorgt voor stabiliteit"

WOENSDAG, 26 APRIL 2017, 14:19 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Frank Boeckx is altijd in voor een grol en een grap. Hoe komisch hij soms ook uit de hoek komt, kan je er niet naast kijken dat hij ondertussen toch al enkele mooie statistieken kan voorleggen. Sinds hij in doel staat is het winstpercentage van paars-wit gestegen van 47% naar 74%. 

Niet iedereen was overtuigd van de kwaliteiten van Boeckx toen Anderlecht hen in 2015 binnenhaalde als derde keeper. Twee jaar later staat hij als eerste keeper onder de lat en kan hij mooie cijfers voorleggen.

"Boeckx is iemand die voor rust zorgt in de groep en in zijn verdediging", zegt keeperstrainer Erwin Lemmens, "En dat is nu net iets wat een verdediging nodig heeft, stabiliteit en rust."

René Weiler

"Boeckx kwam in de ploeg omdat Anderlecht Davy Roef voor de leeuwen gegooid heeft. Toen hij overnam heeft hij ook wat geluk gehad. Weiler kende Boeckx niet, zo kon hij met een schone lei beginnen en dat heeft hem deugd gedaan. Zijn carrière is weer gelanceerd."

"Zoals hij nu presteert vind ik niet dat Anderlecht moet op zoek gaan naar een nieuwe doelmannen. Boeckx heeft de ervaring en hij kan de jonge talenten begeleiden. Anderlecht zijnde zou ik rustig voortdoen met de keepers die er zijn", besluit de keepertrainer van de Rode Duivels.
 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.