Anderlecht verliest met 5-1 in Lyon

WOENSDAG, 19 AUGUSTUS 2009, 22:34 - Michaël

Ook dit jaar ziet het er naar uit dat Anderlecht de groepsfase van de Champions League niet zal halen. Paars-wit leed vanavond een zware 5-1 nederlaag in Lyon, dat zo de terugmatch in Brussel overbodig maakt.

Lyon begon het best aan de match en speelde nadrukkelijk op de helft van Anderlecht. Na amper tien minuten spelen stond het reeds 1-0 in het voordeel van de Fransen. Lisandro Lopez werd neergehaald net buiten de zestien en de Bosniër Pjanic trapte de bal mooi voorbij de muur in doel. Silvio Proto stond aan de grond genageld.

Meteen na het openingsdoelpunt kon Anderlecht er voor het eerst uitkomen. Suarez werd neergehaald door Lloris, maar de scheidsrechter liet begaan. Op de counter van Lyon die volgde, ging Lopez neer na een duel met Proto, al ging die laatste voor de bal. Deze keer floot scheidsrechter Stark echter wel. Lopez trapte de penalty feilloos binnen: 2-0.

Na de 2-0 kon Anderlecht het evenwicht wat herstellen al bleef Lyon wel baas. Op vijf minuten van de rust volgde dan het doemscenario: eerst maakte Bastos er met een klasseflits in de linkerbovenhoek 3-0 van en even later werd het zelfs 4-0 via Gomis die een aanval simpel afrondde.

Gillet bleef na de rust in de kleedkamers en werd vervangen door Legear. Paars-wit probeerde mee te voetballen en kon enkele kansen creëren, echter bleven ze onbenut. De derde keer goede keer zegt men, dat gold ook voor Anderlecht want Matias Suarez kon dankzij een assist van De sutter nog de eerredder scoren. Gomis maakte vlak daarna zijn tweede van de avond en zette de 5-1 einduitslag op het bord. De score had weliswaar nog hoger kunnen oplopen, want vooral Delgado mistte nog enkele goede kansen.

Uitslag: 5-1
Doelpunten: 09' Pjanic (1-0), 14' Lisandro (pen 2-0), 40' Bastos (3-0), 43' Gomis (4-0), 58' Suarez (4-1), 64' Gomis (5-1)

Lyon:Reveillere, Cris, Bodmer, Cissokho, Toulalan, Kallstrom (63' Makoun), Pjanic, Bastos, Lopez (71' Delgado), Gomis (82' Honorato Campos)
Anderlecht:Proto, Van Damme, Deschacht, Juhasz, Wasilewski, Boussoufa, Biglia, Polak, Gillet (46' Legear), Suarez, De Sutter (71' Romelu)

Geel: 13' Proto, 14' Van Damme, 67' Suarez, 69' Polak

Scheidsrechter: Wolfgang Stark (Dui)
Stadion: Stade de Gerland