Van Holsbeeck: "Tielemans staat al veel verder dan Charly Musonda"

ZATERDAG, 29 APRIL 2017, 20:33 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Charly Musonda Jr, verliet op zijn zestiende RSC Anderlecht voor Chelsea, ondanks een voorakkoord met paars-wit. "Dat wordt een apart verhaal als ik ooit mijn memoires neerpen", zegt Herman Van Holsbeeck. Gelukkig was Chelsea toen zo correct om het bedrag, dat Anderlecht de ouders van Musonda al betaalde, terug te betalen. 

Youri Tielemans wordt druk gesolliciteerd door verschillende buitenlandse clubs, terwijl het rond Charly Musonda Junior heel stil blijft. Tielemans bleef op zijn zestiende bij Anderlecht en koos voor het programma dat de club voor hem had uitgewerkt. Musonda Junior trok op zijn zestiende naar Chelsea.

"We betaalden de vader van Charly Jr. 500 000 euro toen zijn zoon 14 jaar was. We legden ook meteen een sportief plan voor en op zijn zestiende kreeg hij een vijfjarig contract. Enkele maanden voor de zestiende verjaardag van Charly Jr. kwam vader vertellen dat zijn zoon naar Chelsea trok", vat Van Holsbeeck het verhaal nog eens samen. 

"We hebben toen het geluk gehad dat Chelsea zo correct was om ons die 500.000 euro terug te betalen. We kregen zelfs nog een beetje meer. En als Charly Jr ooit de eerste ploeg haalt krijgen we nog een mooi bedrag", gaat de general manager verder.

"Maar als je dan nu ziet waar Tielemans staat en waar Charly Jr staat. Dat is ook één van de redenen waarom we met contracten werken gebasseerd op stimulansen en niet meer op prestaties."





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.