FT: Gent - RSC Anderlecht 0-0

ZONDAG, 30 APRIL 2017, 14:00 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN Paars-wit ontmoet vandaag Gent. Door het onverwachte verlies tegen Charleroi, moet paars-wit nu vol aan de bak in de Artveldestad. Een nieuw verlies zou de titelstrijd helemaal kunnen open gooien, zeker als ook Club Brugge kan komen aansluiten met een overwinning. U kan de wedstrijd live bij ons volgen via dit artikel. Vergeet niet om de browser manueel te verversen.

93' Einde van de wedstrijd.
93' Geel kartonnetje voor Chipciu.
92' Gent daarentegen denkt nog aan een slotoffensiefje.
91' Met een gelijkspel komt Brugge, bij winst, weer in de running. Anderlecht lijkt echter wel vrede te nemen met dit gelijkspel.
90' Drie minuten blessuretijd
89' Het is razendspannend. De match kan in die laatste minuten nog alle kanten op.
88' De bal gaat over de achterlijn: corner voor Gent.
87' Chipciu met de kans: hij levert een hard schot af! Het leer zoeft over de goal.
87' Corner voor RSC Anderlecht.
86' Kubo krijgt een kans en schiet! De bal wordt geblokt.
85' Wissel: Bruno in, Acheampong out.
84' Corner voor Gent.
83' Milicevic probeert een goal te versieren met een vrije trap, Boeckx redt de poging.
83' Corner voor Gent.
83' Gent lijkt het evenwicht hersteld te hebben
80' Coulibaly krijgt een kopbalkans, maar Boeckx kan de bal simpelweg oprapen. Saief lag aan de basis van het gevaar toen hij de bal vanop de linkerflank voor doel bracht.
78' De bal gaat over de achterlijn: corner voor Gent.
75' Dendoncker krijgt een kans via een vrije trap. De kans gaat echter verloren: over en naast.
73' Wissel: Verstraete in, Dejaegere out.
73' Thelin wordt door de verdediging geloodst en kan alleen op de doelman afgaan. Kalinic is eerst op de bal en voorkomt erger.
71' Druk van RSC Anderlecht! Volgen er goals?
71' Wissel: Thelin in, Teodorczyk out.
71' Hanni met een kans: hij draait zich vrij en schiet! Dat was een uitgelezen kans! De doelman redt met een duik.
68' Corner voor RSC Anderlecht.
65' Wissel: Tielemans in, Trebel out.
61' Wissel: Kalu in, Simon out.
60' Geknoei achterin bij Anderlecht leidt bijna tot een treffer. Dejaegere verslikt zich echter in zijn actie.
59' Kans voor Kubo met een schot! De kans gaat echter verloren: over en naast.
54' Teodorczyk met de kans! Hij heeft de bal maar binnen te tikken, maar Kalinic krijgt het leer op het lichaam en redt op die manier. Dat was een uitstekende poging! Acheampong leverde de voorzet af vanop de linkerflank.
54' Het ontbreekt Anderlecht toch aan frisheid voor doel. De laatste pass en de afwerking zijn momenteel ondermaats.
53' Hanni kraakt zijn schot, maar Kalinic kan de bal simpelweg oprapen. Wat een onbegrijpelijke misser! Die bal had altijd binnen gemoeten!
51' Kubo kan de bal niet binnen schuiven! De mogelijkheid eindigt naast het doel. Simon zorgde voor de voorzet vanop de rechterflank.
45' Start van de tweede helft.

45' Rust.

46' De scheidsrechter fluit voor een fout van Kara op Coulibaly. Geel en vrije trap, maar toch wel onterecht!
44' Het tempo is momenteel te laag en er zijn veel slordigheden. Er valt weinig te zien.
38' Hanni krijgt een kans en schiet! De bal gaat over en naast.
34' Acheampong kan van dichtbij schieten! Het is een oprapertje voor keeper Kalinic.
32' Gent steekt een tandje bij en gaat hoger spelen. Wat levert het op?
31' Mitrovic creëert een kans via een volley, maar zet de bal naast!
30' De bal gaat over de achterlijn: corner voor Gent.
28' Kans voor Gent met een harde kopbal! Dat was een uitstekende mogelijkheid! De bal belandt naast de goal.
27' Vrije trap voor Gent na een fout van Chipciu!
24' Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Het resulteert in veel middenveldspel.
16' Corner voor RSC Anderlecht.
15' Corner voor Gent.
15' Chipciu zoekt de ruimte en schiet vanuit de draai; voorlangs!
12' Corner voor Gent.
11' Acheampong zet zich door op de counter en schiet! De bal wordt geblokt. Het levert een corner op.
9' Spajic loopt tegen een gele kaart aan.
8' Gent controleert de wedstrijd momenteel.
5' Appiah lijkt even het noorden kwijt te zijn. Hij heeft het momenteel zeer moeilijk met zijn tegenstander.
2' Duwfout van Chipciu op Saief. Vrije trap, oordeelt de ref!
1' Simon krijgt een kans en schiet! De bal gaat over en naast. Een knappe combinatie met Kubo ging aan de kans vooraf.
0' De wedstrijd gaat van start.

Opstelling Gent: Kalinic, Gigot, Mitrovic, Gershon, Foket, Milicevic, Dejaegere, Saief, Kubo, Coulibaly, Simon
Opstelling RSC Anderlecht: Boeckx, Appiah, Spajic, Kara, Obradovic, Trebel, Dendoncker, Hanni, Acheampong, Chipciu, Teodorczyk