Anderlecht haalt 12 op 12 aan de Gaverbeek

ZATERDAG, 22 AUGUSTUS 2009, 21:54 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft de lastige trip naar Zulte Waregem gewonnen met 0-2, maar echt overtuigend was het spel niet. Essevee van zijn kant kon niet genoeg dreigen om het paars-wit echt moeilijk te maken.


Zoals aangekondigd roteerde Ariël Jacobs wat in zijn elftal. Mazuch maakte zijn debuut centraal in de verdediging en ook Kanu begon aan de aftrap. Chatelle nam zijn plaats op de flank weer in.

Beide ploegen begonnen eerder slap aan de partij. Anderlecht speelde de bal vaak breed tot ergernis van Jacobs en Zulte hield zich vooral bezig met stoorwerk. Pas na een kwartier kwam paars-wit aan een eerste kans. Biglia zette voor tot bij Kanu die zwak in de handen van Bossut trapte. De motor sloeg niet aan bij Anderlecht en bij enkele spelers was er enige frustratie merkbaar. Zulte kwam ook niet verder dan enkele halve kansen en Proto moest dan ook weinig werk opknappen. Toch kon Anderlecht nog met een voorsprong gaan rusten: een voorzet van Suarez belandde tot bij Boussoufa die de 0-1 scoorde.

In de tweede helft grotendeels hetzelfde spelbeeld en Anderlecht had de wedstrijd onder controle. N'For en Roelandts hadden de mogelijkheid om gelijk te maken, maar waren niet koelbloedig genoeg voor doel. Proto moest wel uitpakken met een goede save op een kopbalpoging van Roelandts. In de blessuretijd kon de ingevallen Lukaku de match beslechten. De 16-jarige spits devieerde een voorzet van Boussoufa in doel. Anderlecht behoudt zo nog steeds het maximum en kan Standard ontvangen met zes punten voorsprong.

Uitslag: 0-2
Doelpunten: 43' Boussoufa (0-1), 89' Lukaku (0-2)

Zulte Waregem:Bossut, Buysse, Colpaert (56' Nfor), D'Haene, Minne, Taravel, Berrier, Hyland (84' Makiese), Meert, Roelandts, Chevalier
Anderlecht:Proto, Deschacht, Mazuch, Juhasz, Wasilewski, Boussoufa, Biglia, Polak, Chatelle (74' Legear), Suarez (86' Gillet), Kanu (68' Lukaku)

Geel: 25' Polak, 33' Boussoufa, 66' Chatelle
Rood: /

Scheidsrechter: Claude Bourdouxhe
Stadion: Regenboogstadion



anderlecht-online forum