"Weiler had andere prioriteiten dan jeugddoorstroming"

WOENSDAG, 3 MEI 2017, 13:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Jorn Vancamp mocht in de eerste seizoenshelft enkele keren proeven van het grote werk, maar nieuwe jongeren zagen we dit seizoen niet doorbreken. Hoofd jeugdopleidingen Jean Kindermans begrijpt dat René Weiler dit seizoen niet voor de jeugd koos.

"In zijn eerste seizoen bij Anderlecht was de jeugdwerking geen prioriteit voor Weiler. Ik begrijp dat. Na twee jaar zonder landstitel heeft een nieuwe coach hier eerst andere dingen te doen."

Kindermans wijst erop dat Anderlecht samen met Genk de club is waar het meeste jongeren doorstromen. "Alleen: wij moeten om de drie dagen winnen, niet om de drie jaar. Genk hoeft zich niet ieder jaar in de titelstrijd te mengen en mag al eens Play-Off 2 spelen. Bij ons zou het kot dan te klein zijn."

Toch is Kindermans positief over de hoofdcoach. "We hebben af en toe een overleg en het valt me op dat negentig procent van wat Weiler zegt overeenkomst met wat wij denken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.