Roeselare zet Lambrecth aan de deur

DONDERDAG, 4 MEI 2017, 07:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE SV Roeselare heeft de huurovereenkomst van Dylan Lambrecth met onmiddellijke ingang stopgezet. Een opstootje op training zou de oorzaak zijn, maar dat wordt zowel door Lambrecth zelf als door 'slachtoffer' Mathieu Cornet.

Anderlecht haalde Lambrecth in januari bij FC Luik uit de tweede amateurklasse en verhuurde hem meteen aan Roeselare in 1B. Daar kwam hij tot nu toe slechts één keer in actie. Vorige vrijdag zou Lambrecth op training een aanvaring gehad hebben met Cornet. De Anderlecht-huurling lachte zijn ploegmaat uit omdat die enkele kansen miste. Trainer Mercier kwam tussenbeide en kreeg ook een por, waarop hij Lambecth naar binnen stuurde.

Lambrecth ontkent deze feiten. "We hadden in geen geval ruzie", zo klinkt het in Het Nieuwsblad. "Vrijdag vroeg ik enkel aan de coach waarom ik geen eerlijke kans kreeg. Uit zijn antwoord bleek dat hij me nooit gewid heeft, dat de directie me hem had opgedrongen. Het had voor mij weinig zin om te blijven." Ook Cornet zegt dat er geen sprake is van een opstootje. "Ik heb nooit een conflict gehad met Dylan. We hebben een goede band."

Bij Roeselare wil men geen uitleg kwijt over de aanleiding van het ontslag van Lambrecth. "Zijn vertrek kan ik wel bevestigen", zegt CEO Johan Plancke. "We zijn op het einde van het seizoen en hij zou toch niet meer gespeeld hebben." 

De vraag is nu wat dit voor Lambrecth betekent. Een directe toekomst bij Anderlecht heeft hij niet, al zou hij in de voorbereiding wel even zijn kans krijgen. "Deze affaire mag mijn situatie bij Anderlecht geen schade toebrengen", besluit Lambrecth.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.