Lopez met hattrick ongenadeloos voor Anderlecht

DINSDAG, 25 AUGUSTUS 2009, 22:32 - Michaël

De uitschakeling van Anderlecht in de play-offs van de Champions League is nu ook officieël een feit. Paars-wit verloor in eigen huis met 1-3 door een hattrick van de Argentijn Lisandro Lopez.

Jacobs voerde enkele wijzigingen door. Zo zaten Proto, Biglia, Suarez en Kanu op de bank, Schollen, Sare, De Sutter en Gillet stonden in de basis.

Al vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat Lyon meer wou dan een 0-0, het bevond zich dan ook constant op de helft van paars-wit. Het spel zat compleet vast tot na 25 minuten spelen Lisandro de 0-1 op het scorebord zette. Vanaf dan ging het snel en werd door diezelfde Lisandro nog tweemaal gescoord in de eerste helft.

Met Suarez en Bglia in de ploeg kwam paars-wit goed uit de startblokken. Na 5 minuten kreeg Anderlecht een penalty die foutloos omgezet werd door Suarez: 1-3. Nadien zakte het tempo zienderogen. Anderlecht kon niet meer en voor Lyon waren drie doelpunten voldoende. Eindstand: 1-3.

Anderlecht kan zich nu mentaal gaan voorbereiden op de wedstrijd zondag tegen Standard en hopen dat de Europa League iets meer succesvol is dan de Champions League.

Uitslag: 1-3
Doelpunten: 26' Lisandro (0-1), 32' Lisandro (0-2), 41' Lisandro (0-3), 50' Suarez (1-3)

Anderlecht:Schollen, Deschacht, Mazuch, Juhasz, Wasilewski, Boussoufa, Polak (46' Biglia), Sare, Gillet, Chatelle (67' Reynaldo), De Sutter (46' Suarez)
Lyon:Lloris, Cris, Bodmer, Källström (80' Pjanic), Bastos, Lisandro (60' Belfodil), Réveillère, Makoun, Delgado, Cissokho, Toulalan (74' Gonalons)

Geel: Jérémy Toulalan, Boussoufa

Scheidsrechter: Rizzoli Nicola
Stadion: Constant Vanden Stock